Младежки летен лагер

Всяко лято, в продължение на шест години, през месеците юни и август, за около седем дена в Бачковски и Троянски манастир се събират деца и младежи от Русе и региона – сред природата, заобиколени от чист въздух и зеленина. Дните прекарани заедно с техните учители и ръководители се превръщат в незабравим спомен за децата. Създават се нови приятелства, придобиват важни знания и умения, научават повече вярата, за себе си, другите и средата, която ги заобикаля.

Програмата е разнообразна и атрактивна, съобразена с възрастовата група – образователни занимания, сплотяване на групата, разходки по атрактивни маршрути, игри, нови умения и забавления, провокиращи усещане за живот в общност. Всички участници, особено по-големите помагат в битовите дейности – почистване, миене, сервиране, поддържане на хигиена в работните и спални помещения.

Вечерите са посветени на игри и забавни групови дейности – спортни занимания, филмови вечери и вечери на таланти, изпълнени с весело настроение и игри. Споделените впечатления на децата и техните родители са позитивни и окуражаващи.

Споделените впечатления на децата и техните родители са позитивни и окуражаващи.

Те показаха радостта да бъдат заедно и да се учат, докато се забавляват, което прави животът в лагера приятно преживяване за всички.

Copyright © 2024