Клуб Добротворец

Колкото повече обичаш, толкова повече си обичан.

Образователните занимания намират практическо приложение в Клуб Добротворец – включване на младежите в обществено значими каузи, развитие на доброволчеството, респект към природата и историята на региона, в който живеем.

Ръката, която дава, празна не остава.

Чрез оказване помощ на нуждаещи се хора, посещение на самотни възрастни хора в домовете им, участие в акции за почистване, залесяване, събиране на средства; походи сред природата (Русе – Русенски Лом, Николово, Басарбово); организиране на спортни мероприятия и занимания на открито с участието на родителите, сплотяване на семейството и подкрепа при възпитанието на младежите.

В продължение на повече от пет години заедно със сътрудници и доброволци на Сдружението посещаваме домовете за умствено изостанали в с. Брестовица, където живеят 45 младежи и възрастни на възраст от 20 до 80 години.

Това, което ни носи най-голяма радост…

…са личните контакти по между ни, вече имаме създадени приятелства, с нетърпение ни очакват и ни посрещат топло и бързат да ни разкажат и покажат всичко ново, което са научили и направили през време на нашето отсъствие.

Участваме в творчески занимания, ръкоделия, разходки в региона, рецитали, представени от младежите, на които ни е сме публика и често се включваме в песните и танците.

Излизаме на игри с топка и федербал в градския парк, празнуваме заедно рождените дни на младежите и други забавни игри на открито.

Това, което си направихме като извод от изминалите срещи и разговори е, че живеещите в социалните домове в с. Брестовица най-много се нуждаят от социалните контакти, срещите, разговорите, излизанията извън дома, сред природата.
Постепенно във времето се включиха допълнително доброволци от русенската общност, които участват в общите дейности и усещат удовлетворение и взаимна радост.

Това им помага да преодолеят изолацията и еднообразието, в което са принудени да живеят.

Постепенно във времето се включиха допълнително доброволци от русенската общност, които участват в общите дейности и усещат удовлетворение и взаимна радост.

Включи се и ти, стани доброволец!

Copyright © 2024