Радостта от Коледа

Времето на година, което ние наричаме “Коледа” винаги е имало специална “магия”, свързана с него. Времената се менят със сигурност, има икономически бум и кризи, но Коледа никога не губи от своето вълнение по една проста причина – безусловна любов. Докато растях, повечето деца нормално никога не мислят за Коледа в контекста на тези условия, но те  копнеят да  изпитат вълнението.

Дали има много подаръци или малко около коледната елха, че е налице духът, която прави Коледа сама по себе си най-големият от всички подаръци, декорации, дейности, или храната, защото това, което се преживява е безусловна любов на някого! Във всяко сърце има съществена нужда от тази безусловна любов – любов, която идва без условие или цена. Това не е жалка любов, или дори снизхождение, но безгранична и неизчерпаема любов, която се стреми единствено да се даде в полза на друго лице. Вярно е, че това може да доведе до егоизъм (винаги искаш да получиш повече и повече от този неизчерпаем източник), но като пораснах, аз разбрах причината, поради която хората обичат да дават, и дават безусловно по Коледа.

Коледа не е време на награди, а за любовта, и то винаги безусловна. Тази любов не е била дадена, защото заслужава нещо, а защото моя Спасител  иска  всички хора да живеем с Него завинаги. Всичко, което трябваше да направя, е, като малко дете на Коледа, да приема Неговия дар на кръста, и се насладете на безграничния и безкраен поток от любов, която идва само от Бог. Коледа е равносметка в края на годината, и всички подаръци, давани и получавани са най-големият дар обещан ни както се  казва: “Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.” Така че, преди да можете да се насладите на  цялата дейност по Коледа тази година, отделете малко време и размишлявайте, защо се отидете на тава доволство. Аз вярвам, че вие ще видите (ако вече не сте), че можете да го направите, защото вие искате да дадете  любов, която се основава на примера на първата Коледа. Всякаква друга причина, ще бъде само един беден заместител на истинската радост на Коледа!

Роман Цветков, ОУ „Захари Стоянов“ VI а клас

Варна

Copyright © 2024