Летни лагери 27 юни-2 юли 2023 година

От 27 юни до 2 юли се проведе летен лагер за деца на възраст от 6 до 12 години, общо 30 души.

По време на пленер за графити изкуство децата изобразиха древни символи чрез цветни спрейове. Творбите участваха в изложба и след оценяване най-добрите получиха награди. Изработваха глинени предмети по старинна техника, участваха в работилници – традиционно месене и печене на хляб. Разучаваха песнопения с помощта на вокален педагог.

Лагерите са училище за децата, но включващо наистина забавните неща като игра навън, прекарване на време с приятели, усвояване на занаяти и изкуства, игри и групови занимания.

В резултат от времето прекарано заедно, децата се сприятелиха и през годината търсят поводи и време отново да се срещат. Така се породи желанието да споделяме нашите радости и наученото с възрастните хора в дома за възрастни в Русе – освежихме и украсихме цветната градинка в дома, изпяхме научените песни, освежихме пейките и масичките в двора с останалите ни спрейове. Поднасяме свежест и радост в еднообразното ежедневие на възрастните хора в дома, а децата са доволни от добрите постъпки. Заедно с децата и младежите се учим на благотворителност, състрадание и съпричастност към хората в нужда.

Всички лагери се осъществиха благодарение на финансовата подкрепа от GIVE EUR-HOPE.

Copyright © 2024