Летен лагер, 21 -28 август 2020 година

От 21 до 28 август 2020 г. се проведе летен лагер за деца и младежи. В него взеха участие 31 деца на възраст от 8 до 15 години от Русе и региона.
Екипът включваше 6 възрастни – 2 възпитатели, 2 помощник възпитатели, готвач и медицинско лице.
Децата бяха на разходки и екскурзии в района – Природонаучния музей, Националното изложение на занаятите и изкуствата, открит басейн с минерална вода, Музей на занаятите, парти с музика и танци на открито. В планината децата събраха дърва и изпекоха обяд, интерактивни занимания на открито.
Споделените мнения и впечатления на децата и техните родители са положителни и с очакване на провеждане на повече дейности с подобен характер и активности.
В резултат на летния лагер през есента направихме разходка и пикник в района на града с участниците и техните родители. Денят премина в забавни игри и творчески занимания. Родители и деца споделиха радостта от това, че заедно сме играли и творили.
През останалата част от годината планираме дейности с деца и техните родители, за съвместно участие в дейностите – месене, готвене, почистване на тревни площи, колоездене и други, в които децата и родителите могат да участват заедно.

Всички лагери се осъществиха благодарение на финансовата подкрепа от GIVE EUR-HOPE.

Copyright © 2024