Два едноседмични лагера в Бачковски манастир, Август 2021

През юли и август месец 2021 година с подкрепата и благословението на Русенски митрополит Наум, се проведоха два едноседмични лагера в Бачковски манастир. В него участваха общо 63 деца и младежи от Русе и региона. 

Програмата започваше всеки ден със сутрешно молитвено правило по детския молитвеник. За доброто настроение на всички и с образователна цел участвахме в разходки и дейности на открито, парти с музика и танци, кино вечери и вечер на талантите, пикник в планината, всички събираха дърва и сами изпекоха храната си.

Децата използваха въображението си и изработиха глинени предмети, използвайки древна техника, участваха в работилници – традиционно месене и печене на хляб и рисунки върху брашно.

Времето след вечеря беше посветено на игри и забавни групови дейности – спортни занимания, филмови вечери и вечери на таланти на откри.

Проведохме опознавателна екскурзия в Пловдив и Асеновград . Посетихме Етнографския и Природонаучния музей, Амфитеатъра и се разходихме в Стария град, а в Асеновград – храм „Света Богородица — Благовещение“ — Рибната църква.

Всички участници получиха подаръци и грамоти за участие в лагера.

Тези дни бяха изпълнени с много радост и игри.

Родители и деца споделиха мнения и препоръки и предложения за бъдещи инициативи. Те показаха радостта да бъдат заедно и да се учат, докато се забавляват.

Copyright © 2024